Turvallisuusohje (Vuosaaren ja Itäkeskuksen uimahallit)

Vuosaaren ja Itäkeskuksen uimahallit aukeavat käyttöömme 1.2. ja SYKin uimahalli 15.2. alkaen. Muut hallit pysyvät suljettuna. Aikuisten ryhmät ovat toistaiseksi tauolla, mutta alle 20-vuotiaat pääsevät nyt taas harrastamaan!

Turvallisuusohjeita noudatetaan nyt erittäin tiukasti. Näillä ohjeilla on tarkoitus turvata kaikkien uimarien harjoittelu ja terveenä pysyminen.

  • Ryhmät päästetään ulko-ovilta sisään aina 15min ennen treenin alkua ja he kulkevat yhdessä seuran valmentajan kanssa pukuhuoneisiin. (Vuosaari: Vuosaarentien puoleinen ulko-ovi, se missä ei ole rappusia). Jos uimari myöhästyy, halliin ei pääse ja harjoitus jää valitettavasti väliin. Paikalla on hyvä olla 20min ennen harjoituksen alkamisaikaa.
  • Jokaisella 12 vuotta täyttäneellä tulee olla kasvomaski puettuna ulko-ovella. Ilman maskia sisäänpääsy evätään ja harjoituskerta jää väliin. Maskia käytetään uimahallissa koko ajan (pois lukien suihku- ja allastilat). Myös harjoituksen jälkeen suihkusta tultaessa maski puetaan.
  • Vuosaaressa eri ryhmät käyttävät omia pukuhuoneita (Vuosaaressa käytössä vanhan puolen pukkarit sekä tilaussaunat). Ryhmää saattava valmentaja ohjeistaa tässä. Ryhmät treenaavat eri päissä allasta ja eivätkä ole kontaktissa keskenään. Altaassa on kerralla vain kaksi ryhmää.
  • Vanhemmat ja ulkopuoliset eivät pääse halleihin sisälle. Vuosaaressa seuralta on paikalla henkilö, joka auttaa tarvittaessa pieniä lapsia pukutiloissa. Itäkeskuksessa uimarit kulkevat altaalle itsenäisesti.
  • Puku- ja pesutiloissa säilytetään turvaetäisyydet ja omaa pesuvuoroa odotetaan turvaväli muihin säilyttäen. Saunat eivät ole päällä. Pesu- ja pukutiloissa toimitaan ja hallista poistutaan ripeästi. Uimahallin aulaan ei voi jäädä odottamaan esimerkiksi kyytiä, vaan on siirryttävä ulos välittömästi.
  • Omia harjoitusvälineitä suositellaan käytettävän. Yhteisiä harjoitusvälineitä ei lähtökohtaisesti ole käytössä. Kaikki harjoitustilojen käyttäjät sitoutuvat huolelliseen hygieniaan.