Orca Helsinki ry - Seurasäännöt


Yleiset säännöt toiminnassa mukana oleville

  1. Orca Helsinki ry on urheiluseura, joka noudattaa toiminnassaan Suomen uimaliiton sääntöjä ja periaatteita. Seuran kantava voima on aktiivisten vapaaehtoisten toiminta, jolla luodaan puitteet lasten ja nuorten uintiharrastukselle. Seuran toiminta on avointa kaikille mukaan haluaville.

  2. Seurassa urheillaan reilun hengen mukaisesti. Jokainen uimari on arvokas ja jokaisen kehitykseen suhtaudutaan tasapuolisesti sekä ammattitaidolla. Jokainen uimari ansaitsee tulla kohdatuksi treeneissä yksilönä.

  3. Seuran tehtävänä on tarjota jäsenilleen uintiin soveltuvat harjoitteluolosuhteet. Seurassa toimitaan, treenataan, leireillään ja kilpaillaan kaikki yhdessä. Kilpailuissa sekä harjoituksissa, yleisissä halleissa, edustamme aina seuraa.

  4. Uimahalleissa, niin treeneissä kuin kisoissa, käyttäydytään esimerkillisesti uimahallin sääntöjen mukaisesti ja huomioidaan hyvillä käytöstavoilla muut hallin käyttäjät sekä kanssauimarit.

  5. Valmentajia sekä treenikavereita kohdellaan kunnioittaen hyvien käytöstapojen mukaisesti. Tervehdi valmentajia sekä treenikavereita aina treeneihin tullessa ja pois lähtiessä. Ruma ja asiaton kielenkäyttö ja kiroilu on ehdottomasti kielletty niin harjoitus- kuin kilpailupaikoilla.

  6. Seuran jäsenet sitoutuvat olemaan vahingoittamatta seuran julkista mainetta omalla toiminnallaan (mukaan lukien sosiaalinen media).

  7. Uimari harjoittelee aina valmentajan ohjeiden mukaisesti. Tällöin treenaaminen on kaikille mukavaa ja yhteishenki säilyy. Harjoituksissa keskitytään täysillä ja jokaiselle ryhmän uimarille annetaan treenirauha.

  8. Kilpailuissa ja tapahtumissa kaikki seuran uimarit ja vanhemmat edustavat Orcaa. Kaikkia kannustetaan tasapuolisesti ja käytöstavat pidetään asiallisina.

  9. Seuran toiminta on kaikille avointa ja syrjintävapaata. Asiaton kommentointi, joka liittyy seuran toimintaan osallistuvan henkilön ulkonäköön, uskontoon, kansallisuuteen, sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai poliittiseen suuntautuneisuuteen on kielletty. Kaikenlainen kiusaaminen ja häirintä on kielletty.

  10. Kaikki seuratoimijat ja vanhemmat näyttävät käytöksellään esimerkkiä urheilijoille ja noudattavat päihteetöntä linjaa niin harjoituspaikoilla kuin kilpailuareenoilla.