Kurssiesittelyt

Lasten kurssit

LASTEN KURSSIT

Vesipeuhula

Uimataidottomille, pienille lapsille, jotka kaipaavat jo omaa uimakoulua. Lapset tutustuvat veteen ja opettelevat oikeita uinnin alkeita leikin lomassa. Opetus tapahtuu matalassa altaassa.

Kohderyhmä

Vesipeuhu-kurssi on tarkoitettu reippaille, mutta vedessä aroille, n. 4-6-vuotiaille uimataidottomille lapsille.

Kurssi

Vesipeuhula on Suomen Uimaliiton  opetussisällön mukaan etenevät kurssi.

Tunti rakentuu sadun pohjalta vahvistamaan lapsen liikunnallisia perustaitoja sekä edistämään veteen totuttelemista ja vesitaitavuuden kehittymistä. Kurssilla opetellaan siis uinnin alkeita leikkien lomassa. Opetus tapahtuu lasten altaan matalassa päässä erilaisia apuvälineitä käyttäen.

Tavoite

Uimarin vesipeuhulan tavoite on vesitaitavuuden kehittyminen. Vesitaitavuus koostuu liikkumisesta vedessä, hengittämisestä vedessä ja asennosta vedessä.

Kurssin tavoitteena on saada lapsi tottumaan vedessä polskutteluun ilman pelkoja sekä opastaa oikeita koiran käsi- ja jalkaliikkeitä. Reippaille vesipedoille opastetaan selkäuintia, kellumista, sukeltamista ja kannustetaan kokeilemaan uintia ohjaajan kannattelemana ilman kellukkeita.

Muuta

Kurssin opetus kestää 30minuuttia. Vanhemmat tuovat lapsen altaalle uimapuku päällä. Ohjaaja vastaa uimareista vain opetusaikana. Kurssin päätyttyä jokaiselle lapselle jaetaan todistus.

Alkeisperheuimakoulu

1-2-vuotiaat uimataidottomat ja huoltajat. Kurssi soveltuu hyvin aremmillekin uimareille. Veteen tutustuminen, uinnin ja sukeltamisen opettelua. Tarkoituksena myös opettaa huoltajaa opettamaan omaa uimariaan.

Jatkoperheuimakoulu

3-6-vuotiaat uimataidottomat ja huoltajat. Kurssi soveltuu hyvin aremmillekin uimareille. Veteen tutustuminen, uinnin ja sukeltamisen opettelua. Tarkoituksena myös opettaa huoltajaa opettamaan omaa uimariaan.

Vesikirppu 3-4v.

Vesikirppu 3-4v. on tarkoitettu reippaille, mutta vedessä aroille, n. 3-4-vuotiaille uimataidottomille lapsille. Arempien lasten vanhemmat osallistuvat ja ovat altaassa tarvittaessa lapsen tukena.

Kurssi on Suomen Uimaliiton opetussisällön mukaan etenevät kurssi. Kurssikerta rakentuu sadun pohjalta vahvistamaan lapsen liikunnallisia perustaitoja sekä edistämään veteen totuttelemista ja vesitaitavuuden kehittymistä. Kurssilla opetellaan siis uinnin alkeita leikkien lomassa.

Opetus tapahtuu lasten altaan matalassa päässä erilaisia apuvälineitä käyttäen. Kurssilla kehitetään lapsen vesitaitavuutta. Tämä takoittaa liikkumisesta, hengittämisestä ja vartalon hallinnasta vedessä. Tavoitteena on saada lapsi tottumaan vedessä polskutteluun ilman pelkoja sekä opastaa koira- ja myyräuinnin käsi- ja jalkaliikkeitä. Reippaille vesipedoille opastetaan selkäuintia, kellumista, sukeltamista ja kannustetaan kokeilemaan uintia ohjaajan kannattelemana ilman kellukkeita.

Rohkeat vesipedot tuodaan altaalle uimapuku päällä. Ohjaaja vastaa uimareista vain opetusaikana. Kurssin päätyttyä lapset saavat todistuksen kurssista.

Pienempien lasten vesikirppukurssi vastaa sisällöltään vesipeuhukurssia.

Vesikirppu 4-6v.

4-6 vuotiaille uimataidottomille lapsille, jotka pärjäävät itsenäisesti altaassa ohjaajan kanssa. Sopii erityisen hyvin myös aroille lapsille.

Kurssilla tutustutaan veteen elementtinä ja opetellaan itsenäistä toimintaa altaassa. Tavoitteena on oppia kastautumaan veteen, uinnin perusteita ja oppia etenemään vedessä apuvälineen avulla. (Vastaa sisällöltään lähinnä vanhoista kursseista Vesipeuhua ja pieniä osia Alkeisuimakoulusta)

Vesikilpikonna

5-7 vuotiaille uimataidottomille lapsille jotka osaavat jo sukeltaa ja edetä altaassa apuvälineen avulla tai ovat suorittaneet hyväksytysti Vesikirppu-kurssin tai Vesipeuhun.

Kurssilla on tavoitteena oppia liukumaan vatsallaan ja selällään ilman apuvälineitä, erilaisia kelluntoja itsenäisesti sekä uimaan 5 metriä vatsallaan ja selällään. (Sisältö lähinnä Alkeisuimakoulua)

Vesimyyrä

5-7 vuotiaille lapsille jotka osaavat uida vähintään 5 metriä selin ja vatsallaan, sukeltaa ja liukua sekä kellua tai ovat suorittaneet hyväksytysti Vesikilpikonna-kurssin tai Alkeisuimakoulun.

Tavoitteena on oppia uimaan 25metriä selin ja päin sekä jo muita uimataitoja niin että lapsi voisi seuraavaksi siirtyä Vesiralleihin. (Vastaa lähinnä Jatkouimakoulun ja Vesitaiturit kursseja)

Vesiralli 1

Uimataitovaatimus vähintään 25m isossa altaassa. Ikävaatimus vähintään 6 vuotta.

Lapset opettelevat uintitekniikoiden perusteita sekä tutustuvat mm. vesipallossa ja taitouinnissa vaadittaviin taitoihin ja opettelevat muita hyödyllisiä vesitaitoja.

Vesiralli 2

Vesiralli 1-kurssin suorittaneet tai uimarit, jotka osaavat uida yhtäjaksoisesti 50m isossa altaassa, tehdä kuperkeikan, liu’un ja kellunnan sekä 25m potkuja.

Kurssilla harjoitellaan uintitekniikkaa tavoitteena pidentää uintimatkaa sekä oppia kilpauintiin, vesipalloon sekä taitouintiin liittyviä hauskoja taitoja.

Vesiralli 3

Vesiralli 2-kurssin suorittaneet tai uimarit, jotka jaksavat uida yhtäjaksoisesti 100 m, tehdä potkuja laudalla 100 m, hypätä altaan reunalta sekä uida 5 m vapaauintia oikeassa uintiasennossa hengittämättä.

Kurssilla harjoitellaan uintitekniikkaa tavoitteena pidentää uintimatkaa, 25 m kroolia, 25 m selkäuintia sekä oppia kilpauintiin, vesipalloon sekä taitouintiin liittyviä hauskoja taitoja.

Vesiralli 4

Vesiralli 3-kurssin suorittaneet tai uimarit, jotka uivat yli 150 m, potkivat 100 m, osaavat 25 m kroolia, 25 m selkäkroolia sekä uskaltavat hypätä eri tavoin altaan reunalta.

Kurssilla harjoitellaan uintitekniikkaa tavoitteena saavuttaa uimataito (200 m yhtäjaksoista uintia, josta 25 m selkäuintia) sekä oppia kilpauintiin, vesipalloon sekä taitouintiin liittyviä hauskoja taitoja. Huomioithan että kurssilla uidaan plajon metrejä.

Tekniikkaralli

Vesiralli 4 kurssin suorittaneet tai uimarit, jotka uivat yli 200 m ja osaavat kaikkien uimalajien perusteet sekä kuperkeikat taakse- ja eteenpäin sekä pääedellä hypyn. Huomioi että kurssilla uidaan paljon.

Aikuisten kurssit

Yli 14-vuotiaat

Alkeisuimakoulu

Yli 14-vuotiaat uimataidottomat nuoret ja aikuiset. Veteen tutustuminen ja uinnin alkeet. Opetus pidetään altaassa, jossa jalat yltävät pohjaan.

Jatkouimakoulu

Yli 14-vuotiaat nuoret ja aikuiset. Alkeisuimakoulun suorittaneet tai uimarit, jotka osaavat uida muutaman metrin. Vatsallaan ja selällään uinnin opettelua. Opetus matalassa sekä siirtyminen isoon altaaseen

Uintitekniikka 1

Kurssille osallistumiseksi riittää, että olet uimataitoinen. “Koirauinti” tai “sammakko” riittää hyvin eikä kasvoja tarvitse osata pitää tottuneesti vedessä. Kurssilla käydään läpi rintauinnin, vapaauinnin ja selkäuinnin perustekniikat. Kurssi on hyvä pohja omatoimiseen harjoitteluun.Opeteltavia asioita ovat mm. virtaviivainen uintiasento sekä potkujen ja käsivetojen liikeratojen hahmottaminen ja rytmittäminen. Pään laittamista veteen sekä hengitystekniikkaa harjoitellaan myös. Tavoitteena on ymmärtää uintiin vaikuttavia lainalaisuuksia sekä uimarin ja vesielementin suhdetta.

Perustekniikka

Uimataitovaatimuksena 250m sujuva ja nopea uimataito, tyyli vapaa. Osaat jo kellua ja liukua vedessä sekä sukeltaa. Huomioithan että kurssilla uidaan paljon metrejä tunnin aikana.Kurssilla opetellaan perusuintitekniikoita: vapaauintia, selkäuintia, rintauintia ja perhosuintia. Kaikista uintitekniikoista harjoitellaan potkut, käsivedot, kokonaissuoritus ja käännökset sen mukaan mikä kurssilaisten oma osaamistaso on. Kurssin aikana käydään läpi myös sukeltamista ja starttihyppyjä.

Kuntouintitekniikka

Kuntouintitekniikka -kurssi on tarkoitettu kuntouimareille, jotka haluavat parantaa vapaauinnin ja rintauinnin tekniikkaansa. Vähimmäisuintitaito 300 m yhtäjaksoisesti. Kurssilla harjoitellaan esim. potkuja, käsivetoja, hengitystä, vartalonhallintaa ja kestävyyttä.

Pitkänmatkan vapaauintiharjoittelu

Kurssi on tarkoitettu hyville kuntouimareille, jotka haluavat parantaa vapaauinnin tekniikkaansa ja uintikestävyyttään. Uintitaitovaatimus 500 m yhtäjaksoisesti. Kurssilla harjoitellaan potkuja, käsivetoja, käännöksiä, vartalonhallintaa ja hengitystekniikkaa.

Yksityisopetus

Tarjoamme kaikentasoisille uimareille yksityisopetusta, hinta 39 euroa/45 min. kerta. Opetusta järjestetään erikseen sovittaessa ja se suunnitellaan asiakkaan tason mukaan. Aikataulutiedustelut, ilmoittautuminen etukäteen ja muu info: toiminnanjohtaja@orca.fi

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial