Tervetuloa uimaan hyvään seuraan!

Ohjeita uudelle uimarille

Vesiralliryhmät ja uimakoulut Vuosaaressa

Viikonloppuaamuisin Orcalle on varattu maksimissaan 3 rataa. Loput 3 rataa on varattu uimahallin asiakkaille. Kannustamme vanhempia hyödyntämään lasten harrastusajan uimalla itse, joko osallistumalla ORCA:n järjestämälle aikuisten toimintaan, tai omatoimisesti. Uinti yleisöradoilla edellyttää aina uimahallin normaalin sisäänpääsymaksun maksamista.

 


Ensimmäinen uintikerta

(*Ryhmäkohtaista)

Vesirallien ensimmäinen kerta alkaa usein lyhyellä infolla, johon ovat tervetulleita uimarit sekä lasten huoltajat. Infon pitää ryhmän ohjaaja. Infoesittelyssä kerrotaan tarkemmin harjoittelun sisällöstä sekä muista ryhmiin liittyvistä asioista.

Ensimmäistä kertaa uimahalliin tultaessa uimarin ei tarvitse maksaa uimahallin sisäänpääsymaksua, vaan hän saa pukukaapin avaikortin kertomalla kassalla, että on tulossa Orcan treeneihin. Oma vesiliikuntakortti tulee kuitenkin lunastaa pikimmiten esimerkiksi Itäkeskuksen uimahallin kassalta. Huom. Uh:n hallit eivät tee kortteja.

Ensimmäisen vesirallikerran infoon tultaessa uimarilla tulee olla päällään jo uima-asu. Pyyhkeen voi ottaa myös ympärille lämmittämään.

Info on järjestetty jollain seuraavista tavoista:

*Info alkaa 10minuuttia ennen uintiajan alkua ja se pidetään uimahallin kassan läheisyydessä.

*Info alkaa uintiajan alettua ja se pidetään altaalla. Vanhempien tulee käyttää kenkäsuojia tai ottaa kengät pois altaalle tultaessa.

 


Ilmoittautumisen peruutus

Ilmoittautuminen vesiralleillle ja uimakouluihin tulee peruuttaa 3 vuorokautta ennen ryhmän alkamista. Sen jälkeen tulevissa peruutustapauksissa seuralla on oikeus laskuttaa kurssista täysi hinta.

 


Vesirallin keskeytys

1. Ilman pätevää syytä, 2. Sairaustapauksen vuoksi

  1. Kun osallistuja keskeyttää uintiharrastuksen, on siitä soveliasta ilmoittaa omalle ohjaajalle mahdollisimman pian. Jos keskeyttävän tilalle löydetään toinen uimari, saatetaan maksu hyvittää. Maksun hyvityksestä tulee keskustella ORCA:n toiminnanjohtajan kanssa.
  2. Mikäli uimari ei pysty osallistumaan terveydellisistä syistä, voidaan antaa kausimaksusta hyvitys tai mahdollisuus osallistua ilmaiseksi seuraavalle vastaavalle vesirallitasolle. Näistä asioista tulee aina neuvotella ORCA:n uintitoiminnasta vastaavan henkilön kanssa.

Treenikertojen korvaaminen

Kertojen korvaaminen ei välttämättä ole mahdollista. Mikäli osallistujalta jää useampi kerta väliin, voidaan korvaavia kertoja yrittää hyvittää esim. osallistumalla toiselle vastaavalle samaan aikaan meneillään olevalle vesirallille. Näistä tulee neuvotella aina oman ohjaajan kanssa.

Jos ryhmät ovat täysiä, niille ei pääsääntöisesti voida ottaa kertoja korvaavia henkilöitä.

 


Varasijat

Varasijoille otetaan niin monta uimaria kuin on tarve. Mikäli osallistujia yhteen ryhmään on enemmän kuin osallistujien maksimimäärä, yritetään järjestää toinen vastaava ryhmä, jolloin kaikki halukkaat mahtuvat mukaan.

Varasijoilla oleville uimareille ilmoitetaan heti, mikäli paikkoja vapautuu. Maksussa hyvitetään poisjääneet kerrat, tämä on hyvä varmistaa vielä toiminnanjohtajalta.

 


Laskut

Lasku lähetetään sähköpostitse, ellei toisin ilmoiteta. Ohjaaja muistuttaa osallistujia tästä vielä aloitusinfossa.

Laskut pyritään saamaan osallistujille viimeistään kauden puoliväliin mennessä.

 


Muutokset ryhmien harjoitusaikatauun ja tiedotus

Tiedostus tapahtuu ensisijaisesti sähköpostitse. Lyhyellä varoitusajalla tulevat asiat pyritään hoitamaan tekstiviestein ja alle vuorokauden ilmoitusasiat soitetaan puhelimitse.

Uintikertoja saattaa siirtyä esim. juhlapyhien vuoksi. Myös ohjaajan sairastuminen tai muu poissaolo ovat joskus syynä kertojen siirtelyyn.

 


Vesirallin toteutuminen

On mahdollista, että ryhmä jää myös joskus toteutumatta.

Mikäli ryhmään ilmoittautuu 3 henkilöä tai vähemmän, sen peruuttamista harkitaan. Osallistujien vähyydestä tiedotetaan uimareille viikkoa ennen kurssin alkua, jolloin yritetään vielä etsiä innokkaita uimareita mukaan. Mikäli ryhmään on vielä alkamista edeltävänä päivänä liian vähän osallistujia, se joko perutaan tai sen alkamista siirretään. Ilmoittautujia informoidaan tällöin puhelimitse tekstiviestillä sekä sähköpostitse.

Jos olet saanut laskun ennen ensimmäistä kertaa, se toteutuu myös varmasti.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial