Lasten harrastetoiminta ja uimakoulut

Vesikirppu

Vesikirppu on tarkoitettu reippaille, mutta vedessä aroille, n. 3-5-vuotiaille uimataidottomille lapsille. Arempien lasten vanhemmat voivat osallistua opetukseen altaassa ja olla tarvittaessa lapsen tukena.

Vesikirppu on Suomen Uimaliiton opetussisällön mukaan etenevä uimakoulu. Uimaopetuksessa vahvistetaan lapsen liikunnallisia perustaitoja, veteen totuttelemista ja vesitaituruuden kehittymistä. Vesikirput opettelevat uinnin alkeita leikkien lomassa.

Opetus tapahtuu lasten altaan matalassa päässä erilaisia apuvälineitä käyttäen. Vesikirpuissa kehitetään lapsen vesitaituruutta, joka tarkoittaa liikkumista, hengittämistä ja vartalon hallintaa vedessä. Tavoitteena on että lapsi tottuu vedessä polskutteluun ilman pelkoja sekä oppia koira- ja myyräuinnin käsi- ja jalkaliikkeitä. Reippaille vesipedoille opastetaan myös selkäuintia, kellumista, sukeltamista ja kannustetaan kokeilemaan uintia ohjaajan kannattelemana ilman kellukkeita.

Rohkeat Vesikirput saatetaan altaalle uimapuku päällä. Ohjaaja vastaa uimareista vain opetusaikana. Kauden päätyttyä lapset saavat todistuksen vesikirppumerkin suorituksesta. Pienempien lasten vesikirppu vastaa sisällöltään vesipeuhua.

Vesikirpun osaamistavoitteet kauden päätteeksi: http://orca.fi/wp-content/uploads/2019/08/vesikirppu.pdf

Uimarin polku Orcassa: http://orca.fi/uimarinpolku/

Vesikilpikonna

Vesikilpikonna on uimaliiton opetussisältöjen mukaan etenevä uimakoulu, joka on suunnattu 5-7 vuotiaille uimataidottomille lapsille. Aloittavat kilpikonnat osaavat jo sukeltaa ja edetä altaassa apuvälineen avulla ja ovat suorittaneet Vesikirppu-merkin tai Vesipeuhun. Osallistumisedellytykseksi katsotaan myös vastaavat taidot.

Uimakoulun tavoitteena on oppia liukumaan vatsallaan ja selällään ilman apuvälineitä, hallita erilaisia kelluntoja sekä uimaan 5 metriä vatsallaan ja selällään.

Lapset tulevat tunnin alkaessa suihkun kautta altaalle uimapuku päällä. Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni tai käyttää uimalakkia. Uimalaseja on suositeltava käyttää. (Vesikilpikonnan opetussisältö vastaa Alkeisuimakoulua).

Vesikilpikonnan osaamistavoitteet kauden päätteeksi: http://orca.fi/wp-content/uploads/2019/08/vesikilpikonna.pdf

Uimarin polku Orcassa: http://orca.fi/uimarinpolku/

Vesimyyrä

Vesimyyrä on uimaliiton opetussisältöjen mukaan etenevä uimakoulu, joka on suunnattu 5-8 vuotiaille lapsille. Aloittavat vesimyyrät osaavat uida vähintään 5 metriä selin ja vatsallaan, sukeltaa, liukua ja kellua. Vesimyyrän tavoitteena on oppia uimaan koira- ja myyräuintia sekä alkeisselkäuintia 25 metriä sekä vahvistaa vesitaituruutta niin, että lapsi voi seuraavaksi jatkaa uintiharrastusta syvään altaaseen ja vesiralleihin. Osallistumisedellytys on suoritettu Vesikilpikonna-merkki tai vastaavat taidot.

Lapset tulevat tunnin alkaessa suihkun kautta altaalle uimapuku päällä. Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni tai käyttää uimalakkia. Tarvitset myös uimalasit.

Vesikilpikonnan osaamistavoitteet kauden päätteeksi: http://orca.fi/wp-content/uploads/2019/08/vesimyyr.pdf

Uimarin polku Orcassa: http://orca.fi/uimarinpolku/

Sammakot (vesiralli 1.)

Sammakot (vesiralli 1. tasoa vastaava) on syvänaltaan ryhmien ensimmäinen taitotaso, jossa tutustutaan kilpauintiin, vesipalloon, uimahyppyihin ja taitouintiin. Sammakko harjoittelee uimataidon perusteita ja kaikkia lajeja lähestytään mukavalla tavalla ja mahdollisena tulevana harrastuksena. Osallistumisvaatimuksena on riittävä noin 25m uimataito syvässä altaassa. Perus liu’ut ja kellunnat on myös hyvä hallita. Matalan opetusaltaan uimakoulut sopii lapsille, joilla on vielä harjoiteltavaa mainituissa taidoissa. Sammakot harjoittelevat kokonaan isossa altaassa.

Lapset tulevat harjoituksen alkaessa altaalle (suihkun kautta) uimapuku päällä. Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni tai käyttää uimalakkia. Uimalasit on hyvä olla mukana.

Tutusti uintiryhmiin ja uimarin polkuun: http://orca.fi/uimarinpolku/

Sammakon osaamistavoitteet: http://orca.fi/wp-content/uploads/2019/08/sammakko.pdf

Kalat (vesiralli 2.)

Kalat on syvänaltaan toinen taitotaso (vastaa taitotekijäiltään vesiralli 2.) Kalat osaavat jo uida yhtäjaksoisesti 50 metriä sekä hypätä jalat tai pää edellä syvään altaaseen. Lisäksi on hyvä osata tehdä kuperkeikka vedessä, liukua sukeltaen ja veden pinnalla n. 5-10 sekä kellua ja potkia laudan kanssa vähintään 25 m. Ryhmässä harjoitellaan perustekniikoita ja tavoitteena on pidentää uintimatkaa sekä oppia kilpauintiin, vesipalloon sekä taitouintiin liittyviä hauskoja taitoja. Vaatimuksena on hyväksytysti suoritettu sammakko-merkki tai vastaavat taidot. Tarkemmat osaaamistavoitteet löytyvät liitetiedostosta.

Lapset tulevat tunnin alkaessa altaalle (suihkun kautta) uimapuku päällä. Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni tai käyttää uimalakkia. Uimalasit on hyvä ottaa mukaan. Opetus tapahtuu kokonaan isossa altaassa.

Norpat (vesiralli 3.)

Vesiralli 2-kurssin suorittaneet tai uimarit, jotka jaksavat uida yhtäjaksoisesti 100 m, tehdä potkuja laudalla 100 m, hypätä altaan reunalta sekä uida 5 m vapaauintia oikeassa uintiasennossa hengittämättä.

Kurssilla harjoitellaan uintitekniikkaa tavoitteena pidentää uintimatkaa, 25 m kroolia, 25 m selkäuintia sekä oppia kilpauintiin, vesipalloon sekä taitouintiin liittyviä hauskoja taitoja.

Delfiinit (vesiralli 4.)

Vesiralli 3-kurssin suorittaneet tai uimarit, jotka uivat yli 150 m, potkivat 100 m, osaavat 25 m kroolia, 25 m selkäkroolia sekä uskaltavat hypätä eri tavoin altaan reunalta.

Kurssilla harjoitellaan uintitekniikkaa tavoitteena saavuttaa uimataito (200 m yhtäjaksoista uintia, josta 25 m selkäuintia) sekä oppia kilpauintiin, vesipalloon sekä taitouintiin liittyviä hauskoja taitoja. Huomioithan että kurssilla uidaan plajon metrejä.

Harrasteryhmä 1.
Empty section. Edit page to add content here.
Harrasteryhmä 2.

Vesiralli 4. (Delfiinimerkin)  suorittaneille uimareille, jotka osaavat uida jo yli 200 m ja hallitsevat kaikkien uimalajien perusteet, kuperkeikat taakse- ja eteenpäin sekä pääedellä hypyn.

Aikuisten harrasteryhmät

15-vuotiaista ylöspäin

Perustekniikka

Matalan kynnyksen uintiryhmä aikuiselle. Osallistumisvaatimuksena on uimataito, “koirauinti” tai “sammakko” riittää hyvin, eikä kasvoja tarvitse osata pitää tottuneesti vedessä. Opetus sisältää rintauinnin, vapaauinnin ja selkäuinnin perusteita. Opeteltavia asioita ovat mm. virtaviivainen uintiasento sekä potkujen ja käsivetojen liikeratojen hahmottaminen ja rytmittäminen. Pään laittamista veteen sekä hengitystekniikkaa harjoitellaan myös. Tavoitteena on ymmärtää uintiin vaikuttavia lainalaisuuksia sekä uimarin ja vesielementin suhdetta.

Opetussisältö on hyvä pohja omatoimiseen harjoitteluun. Uimarit voivat myös jatkaa harjoittelua Orcan harrastusryhmissä (tasot 1. tai 2.) tai aikuisten kilparyhmässä (Masters-ryhmä)

Harrastusryhmä 1.
Empty section. Edit page to add content here.
Harrastusryhmä 2.
Empty section. Edit page to add content here.
Yksityisopetus

Tarjoamme kaikentasoisille uimareille yksityisopetusta. Opetus järjestetään erikseen sovittaessa ja räätälöidään aina asiakkaan tason mukaan. Voit ottaa tunteja haluamasi määrän.

Hintaa 42€/45 min.

Tiedustelut: toiminnanjohtaja@orca.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial