Lasten harrastetoiminta ja uimakoulut

Vesikirppu

Vesikirppu on tarkoitettu reippaille, mutta vedessä aroille, n. 3-5-vuotiaille uimataidottomille lapsille. Arempien lasten vanhemmat voivat osallistua opetukseen altaassa ja olla tarvittaessa lapsen tukena.

Vesikirppu on Suomen Uimaliiton opetussisällön mukaan etenevä uimakoulu. Uimaopetuksessa vahvistetaan lapsen liikunnallisia perustaitoja, veteen totuttelemista ja vesitaituruuden kehittymistä. Vesikirput opettelevat uinnin alkeita leikkien lomassa.

Opetus tapahtuu lasten altaan matalassa päässä erilaisia apuvälineitä käyttäen. Vesikirpuissa kehitetään lapsen vesitaituruutta, joka tarkoittaa liikkumista, hengittämistä ja vartalon hallintaa vedessä. Tavoitteena on että lapsi tottuu vedessä polskutteluun ilman pelkoja sekä oppia koira- ja myyräuinnin käsi- ja jalkaliikkeitä. Reippaille vesipedoille opastetaan myös selkäuintia, kellumista, sukeltamista ja kannustetaan kokeilemaan uintia ohjaajan kannattelemana ilman kellukkeita.

Rohkeat Vesikirput saatetaan altaalle uimapuku päällä. Ohjaaja vastaa uimareista vain opetusaikana. Kauden päätyttyä lapset saavat todistuksen vesikirppumerkin suorituksesta. Pienempien lasten vesikirppu vastaa sisällöltään vesipeuhua.

Vesikilpikonna

5-7 vuotiaille uimataidottomille lapsille jotka osaavat jo sukeltaa ja edetä altaassa apuvälineen avulla tai ovat suorittaneet hyväksytysti Vesikirppu-kurssin tai Vesipeuhun.

Kurssilla on tavoitteena oppia liukumaan vatsallaan ja selällään ilman apuvälineitä, erilaisia kelluntoja itsenäisesti sekä uimaan 5 metriä vatsallaan ja selällään. (Sisältö lähinnä Alkeisuimakoulua)

Vesimyyrä

5-7 vuotiaille lapsille jotka osaavat uida vähintään 5 metriä selin ja vatsallaan, sukeltaa ja liukua sekä kellua tai ovat suorittaneet hyväksytysti Vesikilpikonna-kurssin tai Alkeisuimakoulun.

Tavoitteena on oppia uimaan 25metriä selin ja päin sekä jo muita uimataitoja niin että lapsi voisi seuraavaksi siirtyä Vesiralleihin. (Vastaa lähinnä Jatkouimakoulun ja Vesitaiturit kursseja)

Sammakot (vesiralli 1.)

Uimataitovaatimus vähintään 25m isossa altaassa. Ikävaatimus vähintään 6 vuotta.

Lapset opettelevat uintitekniikoiden perusteita sekä tutustuvat mm. vesipallossa ja taitouinnissa vaadittaviin taitoihin ja opettelevat muita hyödyllisiä vesitaitoja.

Kalat (vesiralli 2.)

Vesiralli 1-kurssin suorittaneet tai uimarit, jotka osaavat uida yhtäjaksoisesti 50m isossa altaassa, tehdä kuperkeikan, liu’un ja kellunnan sekä 25m potkuja.

Kurssilla harjoitellaan uintitekniikkaa tavoitteena pidentää uintimatkaa sekä oppia kilpauintiin, vesipalloon sekä taitouintiin liittyviä hauskoja taitoja.

Norpat (vesiralli 3.)

Vesiralli 2-kurssin suorittaneet tai uimarit, jotka jaksavat uida yhtäjaksoisesti 100 m, tehdä potkuja laudalla 100 m, hypätä altaan reunalta sekä uida 5 m vapaauintia oikeassa uintiasennossa hengittämättä.

Kurssilla harjoitellaan uintitekniikkaa tavoitteena pidentää uintimatkaa, 25 m kroolia, 25 m selkäuintia sekä oppia kilpauintiin, vesipalloon sekä taitouintiin liittyviä hauskoja taitoja.

Delfiinit (vesiralli 4.)

Vesiralli 3-kurssin suorittaneet tai uimarit, jotka uivat yli 150 m, potkivat 100 m, osaavat 25 m kroolia, 25 m selkäkroolia sekä uskaltavat hypätä eri tavoin altaan reunalta.

Kurssilla harjoitellaan uintitekniikkaa tavoitteena saavuttaa uimataito (200 m yhtäjaksoista uintia, josta 25 m selkäuintia) sekä oppia kilpauintiin, vesipalloon sekä taitouintiin liittyviä hauskoja taitoja. Huomioithan että kurssilla uidaan plajon metrejä.

Harrasteryhmä 1.
Empty section. Edit page to add content here.
Harrasteryhmä 2.

Vesiralli 4. (Delfiinimerkin)  suorittaneille uimareille, jotka osaavat uida jo yli 200 m ja hallitsevat kaikkien uimalajien perusteet, kuperkeikat taakse- ja eteenpäin sekä pääedellä hypyn.

Aikuisten harrasteryhmät

15-vuotiaista ylöspäin

Perustekniikka

Matalan kynnyksen uintiryhmä aikuiselle. Osallistumisvaatimuksena on uimataito, “koirauinti” tai “sammakko” riittää hyvin, eikä kasvoja tarvitse osata pitää tottuneesti vedessä. Opetus sisältää rintauinnin, vapaauinnin ja selkäuinnin perusteita. Opeteltavia asioita ovat mm. virtaviivainen uintiasento sekä potkujen ja käsivetojen liikeratojen hahmottaminen ja rytmittäminen. Pään laittamista veteen sekä hengitystekniikkaa harjoitellaan myös. Tavoitteena on ymmärtää uintiin vaikuttavia lainalaisuuksia sekä uimarin ja vesielementin suhdetta.

Opetussisältö on hyvä pohja omatoimiseen harjoitteluun. Uimarit voivat myös jatkaa harjoittelua Orcan harrastusryhmissä (tasot 1. tai 2.) tai aikuisten kilparyhmässä (Masters-ryhmä)

Harrastusryhmä 1.
Empty section. Edit page to add content here.
Harrastusryhmä 2.
Empty section. Edit page to add content here.
Yksityisopetus

Tarjoamme kaikentasoisille uimareille yksityisopetusta. Opetus järjestetään erikseen sovittaessa ja räätälöidään aina asiakkaan tason mukaan. Voit ottaa tunteja haluamasi määrän.

Hintaa 42€/45 min.

Tiedustelut: toiminnanjohtaja@orca.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial